Hollandsche vloeren® gepromoveerd tot cradle to cradle zilver!

Hollandsche vloeren® was al Cradle to Cradle® brons gecertificeerd maar door continu te innoveren op het gebied van duurzaamheid, productie, efficiëntie en milieu, hebben we de volgende stap gezet om onze producten in de circulaire economie te implementeren. We zijn nu Cradle to Cradle ® zilver gecertificeerd!

Cradle to Cradle Certified ® is de ultieme vorm van duurzaamheid en staat voor afval is voedsel. Dit betekent dat de grondstoffen die we gebruiken voor de productie van Hollandsche Vloeren®, volledig kunnen worden gerecycled, zonder waarde te verliezen. We gaan ons productieproces nog verder verbeteren, we gaan voor goud!

Hollandsche Vloeren® is op vijf punten beoordeeld, namelijk:

1. Samenstelling van de materialen
2. Mogelijkheden tot hergebruik
3. Gebruik van hernieuwbare energie
4. Duurzaam Waterbeheer
5. Sociale rechtvaardigheid

Hollandsche Vloeren® wordt op alle criteria goed beoordeeld en is daarmee één van de weinige houtproducenten ter wereld die dit certificaat mogen dragen.

Wat is een circulaire economie?

Er is een duidelijk verband tussen Cradle to Cradle™ en een circulaire economie. Een circulaire economie is een economisch systeem waarin waarde behouden blijft of ontstaat door producten en grondstoffen te hergebruiken en zo min mogelijk grondstoffen te verliezen. Het is een systeem dat vele kansen biedt en niet kan worden genegeerd.

Kwaliteit is van levensbelang bij een product dat Cradle to Cradle™ is gecertificeerd. Dit wordt bij Hollandsche Vloeren gewaarborgd door jaarlijkse controles door externe bureaus. Op deze manier garandeert Hollandsche Vloeren® de allerhoogste kwaliteit.

Bekijk het certificaat

Cradle to Cradle® Certified is a certification mark licensed exclusively for the Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Scroll to top